Umelá inteligencia: Alexa - aktualizácia

Popularita inteligentných osobných asistentov zažíva v posledných rokoch boom. Technologickí giganti ako Google, Apple, Microsoft, Samsung či Amazon sa pretekajú o to kto vytvorí lepšiu a lacnejšiu verziu automatického osobného asistenta. Moderné technológie a pokrok vo vývoji umelej inteligencie tak oživujú dávnu antickú tradíciu osobných otrokov pre privilegovanú skupinu občanov starovekého Ríma. S tým rozdielom, že už človek nemusí byť Riman a novodobý otrok je softwareový agent a nepotrebuje jesť, spať a čo je hlavné nevyvolá proti svojmu majiteľovi vzburu, aspoň zatiaľ :).

Azda najpopulárnejším a najschopnejším zo súčasných otrokov sa javí byť Alexa, alebo celým menom Amazon Echo.
Zoznam Alexiných schopností je celkom dlhý, od čítania novín, púšťania hudby, ovládania automatických súčastí vášho inteligentného domu, po hranie hier a odpovedanie na viac či menej zložité otázky. Alebo môže byť svedokom vraždy, preto ak sa chystáte skántriť niektorého menej obľúbeného rodinného príslušníka, Alexu si pred tým nekupujte.

Pozrite si sami čo Alexa dokáže:

No ako to na trhu s otrokmi býva, ich skutočné kvality a chybičky krásy sa ukázali až keď si ich majiteľ doviedol domov a prikázal im pracovať.
Príklad toho že aj tento novodobý otrok môže mať svoje muchy je nakupovanie nechcených vecí adolescentmými, a inými neoprávnenými osobami bez majiteľovho vedomia. No a nasledujúca ukážka snáď nepotrebuje komentár:

Aktualizované:
Tí, ktorý si už zakúpili alebo si plánujú zakúpiť Amazon Echo a prekážajú im aktuálne nedostatky zariadenia, môžu nájsť na anglickom webe joyofAndroid zaujímavé návody o tom, ako vyriešiť bežné problémy s hardvérom Echo.