Deň otvorených dverí v Honeywell (Brno)

alt
Dňa 5.5.2016 Honeywell otvoril dvere pre všetkých ľudí, či študentov ale aj neštudentov, ktorí sa zaujímajú o najnovšie trendy v oblasti letectva, dopravných systémov alebo automatizácie a riadenia.
Honeywell je spoločnosť, ktorá sa zaoberá vývojom a výrobou technológií, ktoré následujú globálne trendy v oblasti bezpečnosti, zabezpečení a energií.
V Brne sa nachádzajú 3 divízie, ako som spomínala už v úvode: letectvo, dopravné systémy ale aj automatizácia a riadenie.
V rámci divízie Automatizácia a riadenie sme mali možnosť nazrieť do chodu firmy, ktorá sa zaoberá najmä centrálnymi riadiacimi jednotkami, bezpečnostnými riešeniami, senzormi, riešeniami pre správu budov... Počas prehliadky sme sa dostali do testovacieho laboratória, kde ako najnovším produktom je bezpečnostné lano proti pádu pre pracovníkov vo výškach, ďalej sme videli laboratórium s 3D tlačiarňami, laboratórium, kde sa testujú termostaty (najnovším produktom je termostat reágujúci na hlas), v tomto laboratóriu testujú aj vplyv iných sieťových zariadení na wi-fi routre, dostali sme sa aj do laboratória, kde vyrábajú senzor, ktorý odhalí únik nebezpečných látok ( napríklad metán alebo bután). Vzhľadom na to, že Honeywell dbá na ochranu pracovníkov a bezpečnosť pri práci, laboratória neboli v plnej prevádzke a za hodinu, sme nemali možnosť prejsť všetky laboratória.
Ďalšou časťou DOD v Honeywell bola aj komunikácia so študentami, ktorí pracujú pre Honeywell. Spoločnosť aktívne vyhľadáva a rozvíja talenty medzi študentami vysokých škôl technického, informačného zamerania. Kladie dôraz na kontinuálne vzdelávanie a poskytuje mnoho príležitostí pre rozvoj schopností a skúseností. Taktiež študentov podporuje pri spolupráci na bakalárskych, diplomových a dizertačných prácach z technických oblastí. Aktuálny zoznam vypísaných tém a dostupných brigád sa nachádza na stránke Honeywell.
Počas celéj prehliadky nám bolo prizvukované, že firma je otvorená akýmkoľvek inováciam zo strany zamestnanca, poskytuje im rôzne školenia na ich zlepšenie, ale aj to, že pokiaľ sa výrobok neujme na trhu, nevyrábajú ho.
Na záver by som použila slová jednej študentky, ktorá pracuje brigádne pre Honeywell: ,, Nie je potrebné vedieť všetko, potrebná je snaha učiť sa novým veciam". Honeywell vo mne zanechal rôzne pocity, medzi ne patrí aj snaha učiť sa novým veciam a nevzdávať sa hneď, ako sa nám niečo nepodarí.
alt