Čo hovoria aboslventi IAM

Katka úspešne absolvovala štúdium nášho inžinierskeho programu Automatizácia a informatizácia v chémii a potravinárstve v roku 2013. Tento týždeň si našla čas a zastavila sa u nás na univerzite, aby nám povedala, ako sa jej darí.

alt

Q: Kde si teraz zamestnaná?
A: Teraz pracujem v jednej slovenskej IT firme, ktorá bola minulý rok medzi prvými troma nominovanými na IT firmu roka. Táto firma sa zaoberá vývojom webových a mobilných aplikácii.

Q: Čomu sa v práci venuješ?
A: Moja pozícia je Test Team Lead, čiže vediem menší tým testerov. Našou prácou je odhaliť čo najviac chýb vo vyvinutom softvéri a zistiť, či softvér spĺňa všetky požiadavky nášho klienta.

Q: Čo z toho, čo si sa na našej škole naučila využívaš vo svojej práci?
A: V prvom rade ma naša škola naučila analyticky a kreatívne rozmýšľať, čo mi veľmi uľahčuje riešenie pracovných úloh. Nepracujem priamo v obore automatizácie, ale priamo využívam vedomosti z SQL a XML, ktoré som na našej škole nadobudla. A vďaka programovaniu, ktoré sme tiež mali, sa viem lepšie orientovať v kóde softvéru.

Q: Odporučila by si študentom, aby išli študovať k nám na automatizáciu?
A: Študentom by som určite odporúčala ísť študovať k nám. Škola je to síce ťažšia, ale o to ľahšie sa dá po ukončení štúdia uplatniť. Napríklad ja som nebola ani jeden deň na úrade práce.

Q: A čo by si poradila študentom, ktorí sa pre štúdium u nás už rozhodli?
A: Keď už začnú študovať, tak nech sa tomu venujú naplno. Lebo toto je jediná vec, čo si zo školských čias vyčítam :)